سهمیه کنکور ارشد وزارت بهداشت چقدر است؟

29 آذر 1403

 

سهمیه کنکور ارشد وزارت بهداشت توسط سازمان سنجش پزشکی در نظر گرفته شده تا افراد با شرایط خاص بتوانند از این سهمیه‌ها استفاده کرده و با سهولت بیشتری وارد دانشگاه شوند. از انواع آن می توان به سهمیه آزاد، ایثارگران و رزمندگان، مناطق محروم و استعداد درخشان اشاره کرد. با توجه به اهمیت سهمیه های ارشد وزارت بهداشت در این مطلب به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاع بیشتر می توانید با مجموعه دانتل کو تماس بگیرید. 


فهرست مطالب

  • سهمیه کنکور ارشد وزارت بهداشت
    • سهمیه آزاد کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت
    • سهمیه ایثارگران و رزمندگان
    • ظرفیت پذیرش سهمیه های ایثارگران و رزمندگان
    • مشمولان سهمیه ایثارگران و رزمندگان
    • سهمیه بومی مناطق محروم ارشد وزارت وزارت بهداشت
    • سهمیه استعداد درخشان
    • سوالات متداول

سهمیه کنکور ارشد وزارت بهداشت

در هنگام ثبت نام در آزمون، داوطلبان می توانند از سهمیه‌های در نظر گرفته شده بر این آزمون استفاده کنند. از سهمیه‌های اصلی وزارت‌بهداشت می توان به سهمیه آزاد، سهمیه ایثارگران و رزمندگان و سهمیه مناطق محروم اشاره کرد. سهمیه دیگری نیز با عنوان سهمیه استعداد درخشان در کنکور ارشد وزارت‌بهداشت در نظر گرفته شده که داوطلبان واجد شرایط می توانند از آن استفاده نمایند. 

اکثر داوطلبان کنکور سهمیه آزاد دارند اما داوطلبانی که از دیگر سهمیه‌ها استفاده می کنند، از تسهیلات ویژه ای برخوردارند و رتبه و تراز شان تا حد بسیار زیادی بهبود پیدا می کند. استفاده از سهمیه کنکور ارشد وزارت بهداشت برای داوطلبان بسیار حائز اهمیت است به همین دلیل در این مطلب به توضیح کامل آن خواهیم پرداخت. 


بخوانید: ثبت نام ارشد وزارت بهداشت



سهمیه آزاد کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت

داوطلبان سهمیه آزاد در واقع افرادی هستند که سهمیه خاصی ندارند. این افراد واجد شرایط استفاده از سهمیه ایثارگران و رزمندگان نمی باشند و در مناطق محروم نیز زندگی نمی کنند. این افراد در زمان ثبت نام آزمون باید سهمیه آزاد را به عنوان سهمیه خود مشخص کنند. 

در برخی شرایط نیز افراد سهمیه ایثارگری و رزمندگان دارند اما پس از دریافت کارت ورود به جلسه با عبارت سهمیه آزاد مواجه می شوند. این بدان معناست که مدارک مربوط به سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت به درستی وارد نشده و یا سازمان سنجش پزشکی مدارک را قبول نکرده است. 


بخوانید: مدارک ثبت نام ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۴



سهمیه ایثارگران و رزمندگان

سهمیه‌های ایثارگران و رزمندگان در دو دسته سهمیه 5 درصد و 25 درصد قابل استفاده می باشد. این سهمیه را می توان از طریق نهاد های مختلفی همچون نیروهای مسلح، سپاه پاسداران، بنیاد شهید و غیره دریافت کرد. 

سهمیه رزمندگان نیز به داوطلبانی اختصاص دارد که برای مدت مشخصی و به صورت داوطلبانه در جبهه جنگ حضور داشته باشند. برای استفاده از این سهمیه کنکور ارشد وزارت بهداشت داوطلبان باید اطلاعات و مدارک خود را از نهاد مربوطه دریافت کرده و با دقت در بخش اطلاعات مربوط به سهمیه وارد کنند. 


بخوانید: محرومیت از ثبت نام ارشد وزارت بهداشت



ظرفیت پذیرش سهمیه های ایثارگران و رزمندگان

❌افراد دارنده سهمیه ایثارگران و جانبازان 25 درصد و 5 درصد در صورت کسب 70 درصد نمره علمی آزمون در سهمیه آزاد موفق به پذیرش خواهند شد. 

❌افراد با سهمیه رزمندگان برای پذیرش باید حداقل 80 درصد نمره در سهمیه آزاد را به دست آورند. 

❌در صورتی که ظرفیت پذیرش داوطلبان با سهمیه 25 درصد کامل نشود، ظرفیت خالی به داوطلبان با سهمیه5 درصد اختصاص خواهد یافت و در غیر این صورت داوطلبان سهمیه آزاد از این ظرفیت بهره مند خواهند شد. 

❌در صورتی که داوطلب موفق به کسب رتبه حد نصاب نشده باشد، سهمیه ارشد وزارت بهداشت او به صورت آزاد در نظر گرفته می شود. 

❌داوطلبانی که در گذشته از سهمیه خود برای آزمون ارشد استفاده کرده اند، دیگر امکان استفاده از آن در همان مقطع را نخواهند داشت. 


بخوانید: دفترچه ثبت نام ارشد وزارت بهداشت



مشمولان سهمیه ایثارگران و رزمندگان

در هنگام استفاده از سهمیه ایثارگران و رزمندگان این سوال برای داوطلبان به وجود می آید که با چه شرایطی امکان استفاده از سهمیه را خواهند داشت. در اینجا به بررسی مشمولین سهمیه ایثارگران خواهیم پرداخت. 

نوع سهمیهتوضیحات

سهمیه 5 درصدجانبازان کمتر از 25 درصد و همسر و فرزند آن ها

رزمنده با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه و همسر و فرزندان آن ها

آزادگان، همسر و فرزندان آن ها

همسر و فرزندان رزمندگان جهادگر

همسر و فرزندان رزمندگان بسیجی

همسر و فرزندان رزمندگان و سربازان سپاه

همسر و فرزندان رزمندگان و سربازان آجا، ودجا و آجا ن.م

سهمیه 25 درصدهمسر و فرزند شهید و مفقود الاثر

آزادگان و همسر و فرزندانشان

جانبازان بیشتر از 25 درصد و همسر و فرزندان آن ها

رزمندگان جهادگر

رزمندگان بسیجی

رزمندگان و سربازان سپاه، آجا، ودجا و آجا ن.م


سهمیه بومی مناطق محروم ارشد وزارت وزارت بهداشت

یکی دیگر از سهمیه ارشد وزارت بهداشت به داوطلبان مناطق محروم اختصاص دارد. این سهمیه 30 درصد ظرفیت پذیرش دانشگاه های علوم پزشکی در 10 منطقه کشور را به خود اختصاص داده است. از شرایط استفاده از سهمیه بومی مناطق محروم می توان به موارد زیر اشاره کرد.

✅دانشگاه مورد تقاضا گذرانده باشد. 

✅داوطلب باید حداقل 3 ترم را به صورت متناوب یا متوالی در استان مورد نظر تمام کرده باشد. 

✅والدین و یا همسر داوطلب باید متولد استان مورد نظر بوده و خود فرد نیز 5 سال گذشته را در آن شهر زندگی کرده باشد.

✅پس از قبولی در دانشگاه با سهمیه مناطق محروم امکان تغییر سهمیه یا دانشگاه برای گذراندن طرح خدمت نیروی انسانی وجود نخواهد داشت.  

جهت عضویت درکانال اطلاع رسانی و آخرین اخبار در تلگرام بر روی این عبارت

ارسال دیدگاه

خطا ...
آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است.
متوجه شدم